Во рамките на потпишаниот Договор за соработка помеѓу Филолошкиот факултет на УГД и Филозофскиот факултет во Ниш, на 28 и 29 ноември со свои предавања ќе гостуваат проф. д-р Снежана Милосављевиќ-Милиќ,  доц. д-р Јелена Јовановиќ и доц. д-р Снежана Божиќ од Филозофскиот факултет во Ниш.

Сите студенти се поканети да присуствуваат. Предавањата ќе се реализираат според следниов распоред:

  1. доц. д-р Снежана Божиќ, од 9 до 11 часот, вторник – 28 ноември, голем амфитеатар. Тема на предавањето: „Хипертекстуалноста и наставата по книжевност (интернетот како наставно средство)“;
  2. проф. д-р Снежана Милосављевиќ, од 11.30 до 13.30 часот, вторник – 28 ноември, голем амфитеатар. Тема на предавањето: „Когнитивните претпоставки на посткласичната наратологија“; 
  3. доц. д-р Јелена Јовановиќ, од 9 до 11 часот, среда – 29 ноември, библиотека. Тема на предавањето: „Сто дваесет и пет години од раѓањето на Иво Андриќ“. 

Технички секретар

Јасминка Миланова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Јулијана Денкова

Тел: +389 32 550 082

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.