Институтот за јазици при Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ нуди можности за изучување на италијанскиот јазик.

Институтот организира курсеви по италијански јазик за основци, средношколци и за возрасни. Курсевите се поделени на повеќе нивоа во согласност со заедничката европска референтна рамка за јазици.

Предавањата на овие курсеви ќе се одвиваат два пати неделно по 90 минути, во траење од три месеци, а наставата ќе се одвива во мали групи со цел да се развие и усоврши усната комуникација и писменото изразување. Цената на курсот е 4000 денари, а пријавувањето е до 1 март 2018 г., на мејл: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или на телефон: 032 550 082.

Технички секретар

Јасминка Миланова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Јулијана Денкова

Тел: +389 32 550 082

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.