Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип на своите студенти им овозможи средба со познатата австриска писателка Роземари Ајхингер.

Писателката имаше средба со студентите на Катедрата за германски јазик и книжевност во Штип. Преку литературно читање на извадоци од нејзиниот најнов роман „Еssen Tоte Erdbeerkuchen“ („Јадат ли мртвите колачи со јагоди?“) на студентите им беше презентиран еден сегмент од австриската култура, а дискусиите со писателката беа од голема полза за развивање на критичкиот дух и на комуникациските вештини кај студентите.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.