На 25 април, 2017 год., во големиот амфитеатар на Филолошкиот факултет, проф. д-р Марина Јањиќ, редовен професор на Филозофскиот факултет на универзитетот во Ниш, Р. Србија одржа предавање од областа на методиката на наставата по јазик.

Проф. Јањиќ зборуваше за воведување современа наставна методологија во наставата по јазици и конкретно за воведување на драмскиот метод во наставата. Предавањето беше проследено со голем интерес од страна на студентите од сите јазични групи.

Технички секретар

Весна Конзулова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Јулијана Денкова

Тел: +389 32 550 082

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.