Почитувани, ве информираме дека Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип дава согласност за доделување на партиципации на студенти кои ќе бидат запишани на студиските програми на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип како редовни студенти во државна квота, во првиот уписен рок во учебната 2018/2019 година.

Студентите кои ќе добијат партиципација од Универзитетот, се ослободуваат од плаќање за студирање во прва година, а рангирањето на студентите ќе се врши врз основа на постигнатиот успех од средно образование. Филолошки факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип ќе додели партиципација за најдобрите 8 рангирани кандидати на конкурсот за упис на студенти.

Технички секретар

Весна Конзулова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Јулијана Денкова

Тел: +389 32 550 082

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.