Денот на германското единство - 3 октомври беше одбележан во Штип во организација на Катедрата за германски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет во Штип.

Повеќе...

Ајшенур Карадут, Ајдан Алтан, Шериф Давулџу, Мехмет Ѓол и Еркул Ахметоглу од Република Турција во краток временски период успешно ги одбранија своите дипломски работи на Групата за турски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“.

Повеќе...

По повод 3 октомври – Денот на германското единство, Амбасадата на Германија во РМ организираше свечен прием на кој беа поканети многубројни гости од политиката, стопанството, културата и од дипломатскиот кор во Република Македонија.

Повеќе...

На 7 септември 2017 год. проф. д-р Аднан Исмаили и проф. д-р Марија Леонтиќ имаа работна средба на која се разговараше за настанокот и развојот на двете катедри – Катедрата за ориенталистика при Државниот универзитет во Тетово и Катедрата за турски јазик и книжевност при УГД.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.