Со задоволство Ве информираме дека на Универзитет Гоце Делчев во Штип, во просторот на компјутерска предавална на ФОН, имате можност да полагате меѓународни тестови по англиски јазик од Кембриџ инглиш и од Британски совет, што ќе ви користат за напредок во кариера, академско или стручно усовршување, или за преселба.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при УГД Штип упатува

ПОВИК

Повеќе...

 

„Poetry Slam“ инспирира многу луѓе ширум светот да го откријат сопствениот израз и да се пронајдат во сопствените зборови. Исто така е и можност да се сподели внимание, да се сослушаат еден со друг и да се дадат нови одговори.

Повеќе...

Трет Меѓународен студентски форум „Студентската заедница и развојот на хуманистичките науки во XXI век“ во Воронеж, Русија

Повеќе...

Филолошкиот факултет при УГД- Штип ги поканува студентите, вработените и сите љубители на убавиот филм да го проследат германскиот филм , Таму и онаму" на 11.04.2019,20:00 часот во Кинотека на Македонија, организирано од Гете- институт Скопје.

Повик за преводи на драмски дела 2019

ЕУРОДРАМ – Европската мрежа за современа драма распишува повик за споделување на преводи на современи драмски дела од европски и блискоисточни јазици на македонски јазик.

Повеќе...

Почитувани,

ве информираме дека наградниот конкурс за најдобра творба во поезија и проза што го распиша Филолошкиот факултет-Штип е продолжен до 12. 04. 2019. Творбите може да се испраќаат на адреса: Филолошки факултет при УГД-Штип, ул. „Крсте Мисирков“ 10А, пош. фах 201, 2000 Штип или лично на Филолошки факултет при УГД - Штип, Книжарница Кампус 4.

Повеќе...

Oваа година, сите кандидати за стипендија ќе мора да ги прикачат сите документи (со исклучок на препораките од професори) на порталот на ДААД: www.funding-guide.de. По прикачување на сите документи, порталот сам генерира документ во pdf. формат (апликација). До Германската амбасада во Скопје се доставуваат 3 вакви апликации заедно со препораките од професори.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.