Со настан насловен „Плати кафе со поезија“ денес Филолошкиот факултет заедно со Универзитетската библиотека „Гоце Делчев“ го одбележаа 21 март - Светскиот ден на поезијата.

Повеќе...

Групата за турски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет, во соработка со наставниците од Филолошкиот факултет, наставниците од Институтот за јазици при Филолошкиот факултет и Турското катче на Институтот „Јунус Емре“ - Штип во Универзитетската библиотека на Филолошкиот факултет при УГД организираа прослава за Денот на жената.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип се вклучува во одбележувањето на Светскиот ден на поезијата.

НУУБ „Гоце Делчев“ - Штип и студентите од Катедрата за македонски јазик и книжевност при Филолошкиот факултет се носители и организатори на настанот „Плати кафе со поезија, 2019".

Повеќе...

Ве покануваме да учествувате во Четвртата меѓународна научна конференција „ФИЛКО“: филологија, култура и образование што ќе се одржи на 23-25 маj 2019 година на Филолошкиот факултет при Воронешкиот државен универзитет (Русија)

Повеќе...

Технички секретар

Весна Конзулова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Јулијана Денкова

Тел: +389 32 550 082

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.