Преку предавање на тема „Филолозите и јазичната редакција“ Филолошкиот факултет се претстави пред средношколците во Кочани.

Повеќе...

По повод 20 април, денот на упокојувањето на современиот македонски поет Ацо Шопов, во НУУБ „Гоце Делчев" - Штип се одржа манифестацијата „Во чест на поетот".

Повеќе...

Марија Велинова од Гимназијата „Славчо Стојменски“ - Штип е добитник на првата награда на Конкурсот во категоријата творби на македонски јазик и Анастасија Младеновска од Гимназијата „Гоце Делчев“ - Куманово е добитник на првата награда во категоријата творби на странски јазик.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип е местото каде што волјата на студентите за здружување и колективно дејствување во симбиоза со поддршката на професорите ја зачнаа идејата за формирање на книжевниот клуб „КУЛА“.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.