Комисијата составена од писатели и професори од катедрата за македонски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип ги избра ПОБЕДНИЦИТЕ НА КОНКУРСОТ за најдобар есеј на тема „Половина за нас, половина за другите“ – мудрост или тајна за опстанокот на човекот и светот.

ДОБИТНИЦИ НА ТРИТЕ НАГРАДИ – ваучери за покривање на партиципацијата за првата година од студиите на кој било факултет и студиска програма на

Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип – се:

Елена Соколоска од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп;
Тамара Алексова од СОУ Гимназија ,,Славчо Стојменски” – Штип и
Ана Славевска од ССОУ „Димитрија Чуповски” – Велес.

Им честитаме на добитниците  и на нивните ментори: Мартина Вељаноска,  д-р Наташа Лазарева и Верица Николова.

На преостанатите 5 финалисти и менторите, ќе им бидат доделени пофалници.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.