Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип во соработка со Друштвото за македонско – германско пријателство и Гете Иснтистутот организира предавање за студентите од насоката Гремански јазик – преведување и толкување.

На 9 ноември 2018 година на Филолошкиот факултет, Бенјамин Ламгер ќе одржи целодневна работилница за превод за студентите од германистика. Господинот Лангер ден пред оваа работилница, на 8 ноември во Скопје ќе одржи и предавање посветено на неговиот превод на романот „Пиреј“.

 

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.