Работилницата за превод со студентите на Филолошкиот факултет при УГД - Штип со гостинот предавач проф. Бенјамин Лангер успешно заврши на задоволство на студентите од Катедрата за германски јазик и книжевност, кои се стекнаа со практични знаења од областа на преведувањето низ призмата на пречките и предизвиците со кои се сретнал проф. Лангер при преведувањето на романот „ПИРЕЈ“ од Петре М. Андреевски.

Деканката доц. д-р Драгана Кузмановска најави продлабочена соработка со проф. Лангер и со Друштвото за македонско-германско пријателство и соработка. Во оваа пригода Филолошкиот факултет доби благодарница за остварената соработка и примерок од преведениот роман „ПИРЕЈ“.


 

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.