Студентите од Kатедрата за македонски јазик и книжевност при Филолошкиот факултет во Штип се вклучија во одбележувањето на светскиот ден на литературата за деца.

Конкретно, по повод светскиот ден на литературата за деца, НУУБ „Гоце Делчев" и ЈОУДГ „Вера Циривири-Трена" организираа читање на бајки од Андерсен пред дечињата од голема група.

Интерпретативното читање беше проследено со интерактивно раскажување и креативна работилница.

Во активноста се вклучија студентките: Наташа Ѓорѓиевска, Ана Рувиноска, Верица Милорадова, Милена Тасева и Ана Патриклиева.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.