Трибина на тема „Филолозите и јазичната редакција“се одржа на Филолошкиот факултет - УГД-Штип.

На трибината м-р Марија Иванова, лектор по македонски јазик, на сите филолози - студенти присутни на истата, им ја укажа важноста на македонскиот јазик за запазување на јазичниот и националниот идентитет, важноста на Методиката на наставата по македонски јазик и литература, како и неопходноста од познавањето на Правописот на македонскиот јазик како почетно скалило за секој иден филолог. Низ практични вежби, ги запозна студентите со коректурните  знаци, лектурата, коректурата и јазичната редакција, неопходни за секој иден лектор и лингвист.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.