Студентите на Филолошкиот факултет при УГД имаа можност да проследат уште едно предавање од серијалот посветен на невербалната комуникација во воспитно-образовниот процес. Овој пат, конкретниот аспект на предавањето беше „Говорот на телото во наставата“.

Пред полн амфитеатар на Филолошкиот факултет, Кампус 4, доц. д-р Ана Витанова-Рингачева пред студентите и колегите професори ги презентираше формите на невербалната комуникација како суштинска алка во наставата. Предавањето предизвика големо внимание и интерес, не само кај студентите, туку и кај наставничкиот кадар. Истото предавање ќе се одржи и пред студентите во Наставниот центар во Струмица на 12 април 2019  г. (петок).

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.