По повод 20 април, денот на упокојувањето на современиот македонски поет Ацо Шопов, во НУУБ „Гоце Делчев" - Штип се одржа манифестацијата „Во чест на поетот".

Со поетски рецитал од поетот Шопов во оваа активност се вклучија Верица Милорадова и Ана Рувиноска, студентки во прва година на Катедрата за македонски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип. Учествуваа и ученици од основните и од средните училишта во Штип.

Манифестацијата беше во организација на НУУБ „Гоце Делчев“ - Штип, а се одржа во просториите на Роднокрајното одделение што го носи името на Ацо Шопов.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.