Преку предавање на тема „Филолозите и јазичната редакција“ Филолошкиот факултет се претстави пред средношколците во Кочани.

Предавањето го одржа Марија Иванова, а целта на предавањето беше откривање на лекторските тајни за правилно изразување на македонски јазик кое ги инспирира учениците да размислат за филологијата како идна нивна професија. Истакнувајќи го значењето на мајчиниот јазик како појдовна точка за изучување на странските јазици, англиски, германски, италијански, турски, француски беа промовирани и студиските групи во Штип и во Струмица.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.