Студентите и професорите од Филолошкиот факултет при УГД - Штип го посетија Саемот на книгата во Скопје.

Покрај посетата на штандовите и запознавањето со новите и актуелни наслови, тие присуствуваа и на промоцијата на трите сликовници: „Чудниот сон на врапчето“, „Волшебната капа“ и „Детето со ѕвезда на челото“, како дел од едицијата „Од македонското народно творештво“ во издание на издавачката куќа „Просветно дело“, а приредени од доц. д-р Ана Витанова-Рингачева, професор на Филолошкиот факултет при УГД - Штип. 

Афирмацијата на книгата, како и вложувањето во интелектуалната надградба на нашите студенти, се врвни приоритети на нашиот факултет.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.