Во периодот од 23 до 25 маj 2019 година на Филолошкиот факултет при Воронешкиот државен универзитет (Русија) се одржа четвртата Меѓународна научна конференција „ФИЛКО - филологија, култура и образование“.

Организатори на конференцијата се Филолошкиот факултет при Воронешкиот државен универзитет – Воронеж (Русија) и Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип (Македонија).

На четвртата Меѓународна научна конференција „ФИЛКО“ се дискутираше за актуелните теми во филологијата, културата и образованието.  На оваа конференција со свои излагања учествуваа доц. д-р Весна Коцева, лектор м-р Марица Тасевска и проф. Костадин Голаков.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.