Со гордост објавуваме дека нашите студенти ќе имаат можност за платена практична настава со која ќе се стекнат со вредно практично искуство, а за тоа ќе добијат соодветна финансиска поткрепа. 

Филолошкиот факултет при УГД - Штип е во чекор со современите модели за примена на платена практична настава. Нашиот факултет во фокусот ги има студентите и постојано работи на идејата истите да добијат квалитетни знаења и компетенции од областа за која се одлучиле да студираат. Така подготвените кадри ќе бидат силно конкурентни на пазарот на трудот. Грижата за студентите е наша примарна цел.

Сакаме да потенцираме дека сме во фаза на потпишување Меморандум за соработка со приватната фирма „Prospertop“.

Обуката ќе се одржи на 25.10.2019г во 12ч во Амфитеатар 1 ,задолжително присуство на сите студенти од 3 и 4 година.

Информирајте се на: http://www.prospertop.mk/about-us.html

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.