Комитетот на Министри одлучи Европскиот Ден на Јазиците да се празнува на 26 септември секоја година.

Комитетот препорачува Денот да се организира децентрализирано на флексибилен начин во согласност со желбите и ресурсите на земјите-членки. Советот ќе предлага заедничка тема секоја година, а земјите членки сами ќе дефинираат пристап за одбележување на денот. Комитетот на Министри ја повикува Европската Унија да се приклучи на Советот на Европа во оваа иницијатива. Советот се надева дека Денот ќе се одбележува во соработка со сите релевантни партнери.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.