Филолошкиот факултет при УГД и германскиот деск „Проспертoп“ денес потпишаа Меморандум за соработка преку кој студентите ќе можат да добијат платена пракса, а најдобрите можат да добијат и вработување.

- Овој потпишан Меморандум ќе значи можност за студентите на овој факултет со тоа што ќе имаат платен тренинг, односно пракса и шанса за понатамошно вработување во нашите компании  – изјави Мартин Петровски, менаџер на германскиот деск „Проспертоп“.

Деканката на Филолошкиот факултет, Драгана Кузмановска, изјави дека ова ќе биде многу добро за студентите на Филолошкиот факултет и се надева дека тоа ќе ги задржи младите во државата:

- Германскиот деск е подготвен да им овозможи платена пракса во парните семестри. Тие се обврзуваат да понудат различни видови на обуки во делот на англистиката, германистиката и италијанистиката и најпрво ќе се запознаат со овие вештини.

Сите заинтересирани студенти можат да ја посетат нивната веб-страница - prospertop.mk и да се информираат повеќе.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.