Пред членовите на Книжевниот клуб „Кула“ и студентите на Филолошкиот факултет при УГД - Штип на 31 октомври (четврток) свое предавање ќе одржи Иван Котев, познат македонски собирач на народното творештво, фолклорист и  истражувач.

Тема на излагањето ќе биде „Фолклорот како чувар на народниот јазик и народниот бит“.

Место: Универзитетска библиотека, Филолошки факултет

Време: 11.00 часот.

Модератор: доц. д-р Ана Витанова-Рингачева

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.