Марија Велинова од Гимназијата „Славчо Стојменски“ - Штип е добитник на првата награда на Конкурсот во категоријата творби на македонски јазик и Анастасија Младеновска од Гимназијата „Гоце Делчев“ - Куманово е добитник на првата награда во категоријата творби на странски јазик.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип е местото каде што волјата на студентите за здружување и колективно дејствување во симбиоза со поддршката на професорите ја зачнаа идејата за формирање на книжевниот клуб „КУЛА“.

Повеќе...

По повод 20 април, денот на упокојувањето на современиот македонски поет Ацо Шопов, во НУУБ „Гоце Делчев" - Штип се одржа манифестацијата „Во чест на поетот".

Повеќе...

Студентите на Филолошкиот факултет при УГД имаа можност да проследат уште едно предавање од серијалот посветен на невербалната комуникација во воспитно-образовниот процес. Овој пат, конкретниот аспект на предавањето беше „Говорот на телото во наставата“.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.