На 12.6.2020 година на Филолошкиот факултет во Штип, на Катедрата за англиски јазик и книжевност, се одржа првата онлајн одбрана на магистерски труд на студентката од втор циклус на студии, Ана Митева (Димоска).

Повеќе...

Комисијата составена од писатели и професори од катедрата за македонски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип ги избра ПОБЕДНИЦИТЕ НА КОНКУРСОТ за најдобар есеј на тема „Половина за нас, половина за другите“ – мудрост или тајна за опстанокот на човекот и светот.

Повеќе...

На 5 мај се одбележува Денот на македонскиот јазик. Со оглед на актуелната состојба, одбележувањето на овој значаен ден Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ го направи преку интернет.

Повеќе...

Од пристигнатите 54 есеи на тема „Половина за нас, половина за другите“ – мудрост или тајна за опстанокот на човекот и светот, комисијата, составена од писатели и професори од катедрата за македонски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, одлучи во потесен круг да влезат есеите на:

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.