Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип во соработка со Друштвото за македонско – германско пријателство и Гете Иснтистутот организира предавање за студентите од насоката Гремански јазик – преведување и толкување.

Повеќе...

Студентката од Одделот за германски јазик и книжевност при Филолошкиот факултет, УГД-Штип, Адријана Трајанова е меѓу годинешните добитници на престижната Награда за најдобар млад преведувач „Вавилон 2018“ за македонски превод на сегмент на германското дело „Да се имаме еден со друг” (“Dass wir uns haben”) од авторката Лујзе Мајер (Luise Maier).

Повеќе...

Филолошкиот факултет при  Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип во рамките на програмата „Еразмус плус“ е домаќин на уште еден професор од Бугарија. Во рамките на воспоставената соработка со Универзитетот во Велико Трново, во еднонеделен престој на Филолошкиот факултет престојуваше проф. д-р Вања Ангелова.

Повеќе...

Почитувани, ве информираме дека Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип дава согласност за доделување на партиципации на студенти кои ќе бидат запишани на студиските програми на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип како редовни студенти во државна квота, во првиот уписен рок во учебната 2018/2019 година.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.