Филолошкиот факултат при УГД и Филолошкиот факултет на  Вороњежкиот државен универзитет во Вороњеж, Русија, по третпат ја организираат Меѓународната научна конференција „ФИЛКО – филологија, култура, образование“. Во два дена (четврток и петок, 26 и 27 април 2018 година) се поместени повеќе излагања на претставници од повеќе држави.

Повеќе...

Јазикот и неговата комуникациска моќ е насловот на настанот организиран од страна на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип со кој, меѓу другото, се одбележува јубилејната десетгодишнина од постоењето на Факултетот.

Повеќе...

Филолошки факултет, УГД-Штип, Ве поканува да го проследите пленарното предавање на проф. д-р Волф Ошлис на 27.4.2018 г. (петок), со почеток во 10 ч., на Кампус 4.

Повеќе...

Филолошкиот факултет во Штип го објави четвртиот број од меѓународното научно списание „Палимпсест“ во печатена и во електронска (http://js.ugd.edu.mk/index.php/PAL) форма.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.