Студентите од Катедрата по англиски јазик и книжевност имаат можност да слушаат часови по англиски јазик од нативен говорител, Џексон Хајт, Фулбрајтов стипендист во посета на УГД, кој дипломирал на Универзитетот во Кентаки, САД.

Во продолжение е распоредот на часови за англиски јазик:

 

Штип:

 

First year - Wednesday, 10.00-11.30, Lecture room 4

Second year - Thursday, 10.00-11.30, Lecture room 2

Third year - Thursday, 11.30-13.00, Lecture room 2

Fourth year - Thursday, 13.30-15.00, Lecture room 2 or 8

 

Струмица:

 

First and second year online (Microsoft Teams), Monday, 12.30-14.00

Third and fourth year online (Microsoft Teams), Monday, 14.00-15.30

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.