Се известуваат сите заинтересирани дека Германската амбасада заедно со Гете Институтот и Кинотеката организираат манифестација „Денови на германскиот филм“, што ќе се одржи од 1 до 4 септември, во летното кино „Мирно лето“ на Кинотеката во Скопје.

Повеќе...

Со задоволство Ве информираме дека на Универзитет Гоце Делчев во Штип, во просторот на компјутерска предавална на ФОН, имате можност да полагате меѓународни тестови по англиски јазик од Кембриџ инглиш и од Британски совет, што ќе ви користат за напредок во кариера, академско или стручно усовршување, или за преселба.

Повеќе...

Се известуваат сите студенти на прв и втор циклус на студии на Филолошкиот факултет дека изборите за претседател и членови на Факултетското студентско собрание на Филолошкиот факултет ќе се одржат на 25.03.2021 г. (четврток) по електронски пат.

Повеќе...

Се известуваат студентите-германисти и сите заинтересирани студенти и колеги дека рокот за пријавување за „Меѓународната парламентарна стипендија“ (IPS) на германскиот Бундестаг за 2023 е продолжен до 31 август 2022 г.

Детални информации на следниов линк: //skopje.diplo.de/mk-de/aktuelles/-/2525986 und www.bundestag.de/ips

Германската фондација Бајхост има објавено конкурс за доделување стипендии за студенти и млади истражувачи  (за сите профили) за во Германија (Баварија), за 2021 година.

Повеќе...

Известување за студентите кои завршиле една студиска програма на Филолошкиот факултет и сакаат да се запишат на другата студиска програма на истиот факултет.

Повеќе...

Почитувани наши студенти, Германскиот Бундестаг и оваа година доделува интернационална стипендија (IPS).

Повеќе...

Тестот Аптис е глобален тест за англиски јазик на Британскиот совет. Аптис е брз, флексибилен, со ниска цена и лесен за администрирање...

Пријавување и полагање на АПТИС (.doc)

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.