Ајшенур Карадут, Ајдан Алтан, Шериф Давулџу, Мехмет Ѓол и Еркул Ахметоглу од Република Турција во краток временски период успешно ги одбранија своите дипломски работи на Групата за турски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“.

Тие се среќни што во Турција ќе се вратат со диплома и ќе ја започнат постапката за нострификација. Ајшенур Карадут рече: „Среќна сум што избрав да студирам и дипломирам во Македонија“.

Групата за турски јазик и книжевност им посакува многу среќа при нострификацијата на дипломата и на професионален план.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.