Првите 60 новозапишани студенти во учебната 2020/2021 г. на која било студиска програма на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“, ќе бидат ослободени од плаќање партиципација за првата година од студиите.

Предност имаат кандидатите кои ќе се запишат на националната Катедра по македонски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет!

Ги отвораме портите на квалитетното образование за да ви помогнеме да станете идни професори по македонски јазик и книжевност, лектори, писатели, професори и преведувачи по: англиски, германски, италијански и турски јазик.

Вашето ново патување во светот на знаењето, започнете го на Филолошкиот факултет во Штип:

  • Македонски јазик и книжевност
  • Англиски јазик и книжевност
  • Германски јазик и книжевност
  • Италијански јазик и книжевност
  • Турски јазик и книжевност

и во Струмица:

  • Англиски јазик и книжевност
  • Италијански јазик и книжевност

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.