Од пристигнатите 54 есеи на тема „Половина за нас, половина за другите“ – мудрост или тајна за опстанокот на човекот и светот, комисијата, составена од писатели и професори од катедрата за македонски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, одлучи во потесен круг да влезат есеите на:

Крсте Демерџиев од СОУ „Богданци“

Тамара Алексова од СОУ Гимназија ,,Славчо Стојменски” – Штип

Ана Славевска од ССОУ „Димитрија Чуповски” – Велес

Марко Инѓилизов од СОУ Гимназија „Кочо Рацин“ – Велес

Дарко Барбарејски од Штип

Елена Соколоска од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп

Марија Витанова од СОУ „Јане Сандански“ – Струмица

Станела Гацова од ПСУ „Саба“

Им честитаме на ФИНАЛИСТИТЕ! Комисијата, која имаше тешка задача, срдечно им се заблагодарува на сите учесници и на нивните ментори.

ДОБИТНИЦИТЕ НА ТРИТЕ НАГРАДИ – ваучери за покривање на партиципацијата за првата година од студиите на кој било факултет и студиска програма на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип - ќе бидат објавени в ПОНЕДЕЛНИК на Фејсбук страницата на Филолошкиот факултет.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.