Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип повеќе од една деценија имаат можност да го изучуваат францускиот јазик и да се запознаат со богатото француско културно наследство.

Активностите на студентите коишто го изучуваат францускиот јазик се целиот овој период несебично поддржани од Францускиот Институт во Скопје, кој и овој пат се придружува кон чествувањето на Европскиот ден на јазиците.

Особена благодарност до господинот Емануел Рембер,  директор на Францускиот Институт, кој со својот непрекинат ангажман, меѓу друго, им овозможува на нашите студенти да се запознаат со современите литературни текови. Неговата најнова книга „Скршнувања“ презентирана во видеото во прилог е духовен мост кој поврзува два европски јазика и две европски култури.

 

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.