Во рамките на Програмата за одбележување на 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески, Фондацијата за македонски јазик „Небрегово“ во соработка со МОН и Министерството за култура, распиша два конкурса:

  • Првиот конкурс е на тема: „Како ме поттикнува Конески“;
  • Вториот конкурс е на тема: „Поетски пораки за Конески“.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.