Денот на германското единство - 3 октомври беше одбележан во Штип во организација на Катедрата за германски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет во Штип.

Како дел од манифестацијата беше предавањето на тема „Обединувања и поделби на Германија“, кое го одржа еминентниот проф. д-р Петер Рау, Германец, кој несебично работи на афирмацијата на македонската култура и литература во Германија.

Интересот за присуството на настанот беше огромен, а овој искусен и научно докажан професор успеа  на уникатен начин присутните студенти, ученици, наставници, професори и асистенти да ги прошета низ историјата на Германија.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.