Деканката на Филолошкиот факултет во Штип, проф. д-р Драгана Кузмановска, продеканката, доц. д-р Весна Коцева и доц. д-р Јована Караникиќ Јосимовска, раководител на Катедрата за романски јазици и книжевности, на  23 септември одржаа работна средба со амбасадорот на Република Италија во Скопје, Н.Е. г. Андреа Силвестри.

На средбата се дискутираше за активностите на професорите и студентите, за постојаната поддршка од Амбасадата на Република Италија, за можностите за стипендирање на идните студенти кои ќе се запишат на студиската програма по италијански јазик и книжевност, за поттикнување на иницијатива за воведување на италијанскиот јазик во основните и средните училишта во Штип.

Деканката му додели благодарница на амбасадорот од името на ректорот на Универзитетот „Гоце Делечв“ – Штип, за несебичната поддршка на сите активности кои ги организираат професорите и студентите од Катедрата за романски јазици и книжевности.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.