Новиот директор на Институтот „Јунус Емре“ - Скопје, проф. д-р Шемсетин Шеќер, и раководителот за наставни прашања, Фуат Коркмаз, беа во работна посета на Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“.

На работната средба беа доц. д-р Драгана Кузмановска, декан на Филолошкиот факултет, проф. д-р Светлана Јакимовска, продекан за настава, проф. д-р Марија Леонтиќ, раководител на Катедрата за турски јазик и книжевност и проф. д-р Махмут Челик, професор на Катедрата за турски јазик и книжевност. На работната средба се разговараше за досегашната и иднината соработка на Институтот „Јунус Емре“  и Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“.  

Деканката Драгана Кузмановска во знак на благодарност за досегашната соработка во името на Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип му врачи благодарница на директорот на Институтот „Јунус Емре“ - Скопје, Шемсетин Шеќер, и им се заблагодари за досегашната соработка.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.