Во периодот од 5 до 9 декември 2022 г., во рамките на Средноевропската програма за универзитетска размена – ЦЕПУС (CEEPUS), проф. д-р Драгана Кузмановска, доц. д-р Весна Коцева, доц. д-р Ана Витанова Рингачева и виш лектор м-р Снежана Кирова реализираа наставничка мобилност на Универзитетот „Паисиj Хилендарски“ во Пловдив, Република Бугарија. 

За време на гостувањето професорките одржаа предавања и ги претставија изданијата на Филолошкиот факултет, како и студентското списание КУЛА кое предизвика особен интерес меѓу тамошните студенти.  

На средбите со претставници од Филолошкиот факултет и од Универзитетот се разменија искуства и идеи за заемна соработка и нови можности за мобилност на студенти и наставен кадар

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.