Книгата Towards a Theory of Life-Writing Genre Blending од доц. д-р Марија Крстева неодамна беше објавена од светската издавачка куќа Ратлиџ (Routledge).

Темите во книгата се однесуваат на теоријата на литература со примери од американска книжевност и претставуваат значаен придонес во науката за литература. Изданието беше претставено и на Универзитетот во Дебрецен во Унгарија на задоволство на присутните на настанот. 

Повеќе информации за изданието можат да се пронајдат на следната интернет страница:

https://www.routledge.com/.../Krsteva/p/book/9781032356426?fbclid=IwAR2H3bVQZJkOd1KyTlUTZHoQdYahONrY8pz6vhWSyYOYKnNxPwXGu92E8c8

 

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.