Доц. д-р Јована Караникиќ-Јосимовска оствари студиска посета на Универзитетот во Перуџа (Италија) од 17 до 21 април 2023 година во рамките на Еразмус + програмата за мобилност на наставен кадар.

Во соработка со проф. Енрико Каниља од Универзитетот во Перуџа, доц. д-р Јована Караникиќ-Јосимовска имаше можност да им одржи настава на италијанските студенти во врска со категориите на припадност во италијанската книжевност на мигрантите.  Покрај тоа, професорката оствари средба и со долгогодишната соработничка на Филолошкиот факултет при УГД, проф. д-р Габриела Клајн од Универзитетот во Перуџа.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.