По повод Неделата на италијанскиот јазик во светот, Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ организира гостинско предавање - Lectio magistralis со наслов „Одржливоста како тема во делата“ на Итало Калвино.

 Гостин-предавач е проф. Рино Капуто од Универзитетот „ Тор Вергата “ во Рим, Италија.
Настанот ќе се одржи на ден 18.10.2023 г. (среда) во 11:30 ч. во Тренинг центарот на УГД. Настанот е во знакот на одбележување на 100 години од раѓањето на италијанскиот писател Итало Калвино.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.