Проф. д-р Весна Коцева и доц. д-р Јована Караникиќ-Јосимовска учествуваа на меѓународни конференции поврзани со италијанистиката.


На Меѓународната конференција Language MOOCs and OERs: new trends and challenges", којашто се одржа на Универзитетот „Л’Ориентале“ во Неапол, Италија, во која учествуваа повеќе од 100 лингвисти од 35 универзитети, професорките го презентираа трудот „La letteratura e i testi autentici in rete – un connubio per sviluppare le capacità argomentative in classe di italiano LS: una proposta didattica del contesto universitario macedone“.
На Меѓународната конференција Mezzo secolo di Italianistica a Cracovia. L'Italia e il suo patrimonio culturale, letterario e linguistico, којашто се одржа на Јагелонскиот универзитет во Краков, Полска, професорките имаа излагање на тема „Gli elementi culturali nella classe di italiano LS in contesto macedone: studio di materiale didattico offerto in classi di lingua a livello universitario”.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.