На Филолошкиот факултет при УГД денес се одржа презентација за можности за стипендии од германската програма ДААД.

- Денес во посета на Филолошкиот факултет се лекторот од ДААД, Томас Мајер, колешката Вејсели Сарм, како и колегата од Агенцијата за меѓународна соработка и образование од Австрија, Бесим Алили. Целта на нивната посета е да се претстават ДААД стипендиите. Овие стипендии се интересни за нашите студенти. Вториот дел е работилница, која ќе ја прават колегите лектори заедно со нашите студенти, германисти - изјави проф. д-р Билјана Ивановска од Филолошкиот факултет.

Стипендиите кои ги доделува организацијата ДААД не се однесуваат само на студентите од Филолошкиот факултет, дури не се однесуваат ни на оние кои знаат германски јазик. Гостите посочија дека за овие стипендии можат да аплицираат и студенти од другите факултети, како и студенти кои користат англиски јазик.

Во продолжение од изјавите на гостите погледнете ги деталните информации за денешната посета на Филолошкиот факултет.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.