По повод стогодишнината од раѓањето на италијанскиот писател Итало Калвино во холот на Кампус 4 беше поставена изложба посветена на овој значаен писател во рамките на светската книжевност.

На изложбата се претставени преводите на делата на Итало Калвино на повеќе светски јазици. Посебно место на изложбата е посветено на преведените дела на македонски јазик. Изложбата е организирана од страна на Катедрата за италијански јазик и книжевност при Филолошкиот факултет во соработка со Амбасадата на Република Италија во Скопје. 

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.