Групата за турски јазик и книжевност при Универзитетот „Гоце Делчев“, која едуцира идни наставници по турски јазик и книжевност и преведувачи од турски на македонски јазик и од македонски на турски јазик, секоја година благодарение на проектот „Туркологија“ испраќа неколку студенти во Турција на Летната школа на Институтот „Јунус Емре“ – турски културен центар.

Студентите на оваа Летна школа во Турција ги применуваат своите знаења, а воедно ги прошируваат своите знаења за турскиот јазик и турската култура. Воедно заедно со студентите од целиот свет групно ги посетуваат природните и историските знаменитости на Турција.

Оваа година учесници на оваа Летна школа се Нела Попова и Даниела Василева кои сè уште се во Турција. Тие ни испратија фотографија и ни го напишаа следното „Ние тука супер си поминуваме, учиме и се дружиме“.

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.