Il giorno del design italiano - 100 anni dalla nascita di Ottavio Missoni

Повеќе...

На 7 мај 2021 година на Катедрата за македонски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет во Штип се одржа јавна одбрана на магистерскиот труд на кандидатката Маријана Горгиева-Ристевска на тема „Семиологија на неантропоморфниот лик во романите на Венко Андоновски“.

Повеќе...

Оваа година се одбележуваат 700 години од смртта на Данте Алигиери, најголемиот италијански поет и книжевник, кој се смета за татко на италијанскиот јазик.

Повеќе...

On 11.05.2021 the second year students from the English language department in Strumica had the opportunity to welcome Mrs. Elisabeth Olsen Rowell, a diplomat from the American Embassy in Skopje, to deliver her speech on "Public Speaking".

Повеќе...

Филолошкиот факултет денес го одбележа 5 мај - Денот на македонскиот јазик. Годинава воедно се одбележува и 100 години од раѓањето на великанот Блаже Конески.

Повеќе...

Студентите од Катедрата за италијански јазик и книжевност и од Катедрата за македонски јазик и книжевност, под водство на проф. д-р Ева Ѓорѓиевска, доц. д-р Јована Караникиќ Јосимовска и доц. д-р Ана Рингачева, на 22 март 2021 г. преку платформата Zoom учествуваа во работилница на тема Сетилната поетика на Божествената Комедија: Пеколот и Чистилиштето - Poetica sensoriale della Divina Commedia: Inferno e Purgatorio.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.