На покана на Катедрата за македонски јазик и книжевниот клуб „Кула“ од Филолошкиот факултет при УГД - Штип, во библиотеката на Филолошки факултет писателот за деца и млади Киро Донев одржа средба и работилница со студентите од Факултетот.

Повеќе...

Филолошкиот факултет, заедно со Здружението на преведувачи и толкувачи (MATA) организираше работилници за преведување и титлување, како и презентација на Конкурсот за избор на најдобар млад преведувач „Вавилон 2020“.

Повеќе...

Почитувани,

Ве покануваме на настанот што ќе се одржи во вторник, во организација на Групата за итaлијански јазик и книжевност.

Повеќе...

Студенти, средношколци и основци вчера се сретнаа со писателот за деца и млади Горјан Петрески. Средбата се одржа на покана на книжевниот клуб „Кула“ при Универзитетот „Гоце Делчев“.

Повеќе...

Светската недела на италијанскиот јазик беше одбележана и на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип. Катедрата за италијански јазик и книжевност во знак на одбележување на овој ден организираше предавање од италијанскиот режисер Данило Кремонте.

Повеќе...

„Фолклорот како чувар на народниот јазик и народниот бит“ беше тема на предавањето кое во организација на Книжевниот клуб „Кула“ на Филолошкиот факултет при УГД го одржа Иван Котев, собирач на народно творештво, фолклорист и истражувач.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.