Излегува од печат новиот број на списанието КУЛА, списание на студентите на Филолошкиот факултет при УГД Штип.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип денес го посети одделот за Педијатрија при Клиничкиот центар во Штип за да ги донира подароците од организираната хуманитарна акција „Подари играчка“.

Повеќе...

Првите 60 новозапишани студенти во учебната 2020/2021 г. на која било студиска програма на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“, ќе бидат ослободени од плаќање партиципација за првата година од студиите.

Повеќе...

Почитувани колеги!

Ве покануваме да учествувате во Петтата меѓународна научна конференција „ФИЛКО“: филологија, култура и образование што ќе се одржи на 2-4 април 2020 година на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип, Македонија.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“  во Штип организира хуманитарна акција „Подари играчка“.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.