Студентите и професорите од Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип денес (16.5.2019 г.) имаа можност да присуствуваат на предавањето на д-р Елена Јованова-Грујовска од Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ во Скопје.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при УГД – Штип, во рамките на претставување пред средношколците – потенцијални идни студенти на УГД, организираше предавање на интересна тема пред струмичките средношколци.

Повеќе...

Студентите и професорите од Филолошкиот факултет при УГД - Штип го посетија Саемот на книгата во Скопје.

Повеќе...

Филолошкиот факултет - Штип и Здружението на преведувачи на РМ ве покануваат на Работилница за превод на тема „Предизвиците на стручниот,  судскиот и книжевниот превод“.

Повеќе...

Во четврток (16.5.2019 година) во aмфитеатарот на Кампус 4 - Филолошки факултет, со почеток во 9 часот, ќе се одржи предавање на тема „Колоквијалната лексика кај студентите" на проф. д-р Елена Ј. Грујоска од Институтот за македонски јазик „Крсте П. Мисирков“ - Скопје. 

Повеќе...

Преку предавање на тема „Филолозите и јазичната редакција“ Филолошкиот факултет се претстави пред средношколците во Кочани.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.