На 7.10.2020 година кандидатката Елена Арсовска го одбрани својот магистерски труд под наслов Употребата на модалните глаголи во научни трудови на англиски и на македонски јазик пред комисија во состав: проф. д-р Марија Кусевска – ментор, проф. д-р Нина Даскаловска – претседател и проф. д-р Билјана Ивановска.

Повеќе...

Спој на Штип и Париз преку различните културни особености

Повеќе...

Институтот за јазици при Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип организира тримесечни Online курсеви по шпански јазик.

Повеќе...

Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип повеќе од една деценија имаат можност да го изучуваат францускиот јазик и да се запознаат со богатото француско културно наследство.

Повеќе...

Студентите од Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип активно се вклучуваат во одбележувањето на 26 септември, Европскиот ден на јазиците.

Повеќе...

Честопати велиме дека студентите се најпрогресивната и револуционерна сила, која може да донесе позитивни промени во едно општество, а воедно и да придонесе за темелна промена на општествената матрица.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.